FRIHET OG FRITID

Ja - det er mye arbeid…. Ja - det er mange utfordringer….. Ja - det er noen kjipe dager…. MEN er det bare slit? Overhodet ikke - det er MYE glede med å drive egen bedrift, men mange rigger hverdagen på en litt annen måte, enn de som er fast ansatt et sted. Dyktige keramiker Marianne Hasselberg har reflektert litt over dette her:

Frihet og fritid.

En av de fantastiske sidene ved å bygge egen bedrift, og å være sin egen lykkes smed er friheten det gir. Frihet til å jobbe når det måtte passe.

Alle timene med arbeid som legges ned, de teller, men telles ikke. Og om de gjøres på en mandag, lørdag eller helligdag, det spiller liten rolle.

For det gode er at jeg har mulighet til å tilpasse dagene.

En liten time ekstra på puta fordi natten har inneholdt en skypesamtale med noen på den andre siden av jorden, eller små føtter som stadig ikke får roet seg og sovet, eller en fantastisk solnedgang (eller soloppgang!) som bare ikke kan være usett.

En frokostdate eller lunsjtur med gode venner, bare fordi det er tirsdag og sola skinner.

Disse gledene gir meg så mye, jeg ville ikke vært de foruten.

Av og til trenger jeg kanskje en ekstra time på puta fordi natten har vært fylt av tanker, bekymringer og vurderinger om bedriften. Så jobber jeg kanskje alt for mye til tider, har mange jern i ilden, mye ansvar og mange valg som må tas. Av og til finner jeg kanskje hårbørsten i kjøleskapet og husnøklene på det smarte stedet jeg absolutt skulle klare å huske hvor var, men som kanskje ikke var så smart likevel. Men jeg har også en personlig agenda for å fortsette, jobbe smartere og nå lenger.

Det er min bedrift.

Bygget av meg, for deg.

Kalenderen kan inneholder lovord om en dag uten jobb. Men hjernen holder sjelden kalenderens ord. Inspirasjon og input kommer når som helst, det gjelder å ha notatboken lett tilgjengelig. Jeg er ganske god til å ta fri, men ikke så god til å ha fri.

Og det er helt fantastisk! Når skapergleden slår inn og blekket spruter, nye planer eller endrede planer legges, samarbeid innledes og kreativiteten flommer over. Da er alle timene med frustrasjon og bekymringer glemt. Da gjelder det å henge med i svingene, følge med på utviklingen og være åpen for forandringer og forbedringer.

Så lever jeg godt med forvirringen om hvor bilen er parkert og hvorfor gulosten er i gangen, fordi jeg vet det betyr at jeg er i utvikling og klar for nye input.

Marianne Hasselberg
https://www.keramikermariannehasselberg.no/

Previous
Previous

GRÜNDERE OG NETTVERK

Next
Next

REDNINGEN?