Året 2023 - Dette er vi stolt av!

Vi har hatt nok et innholdsrikt og spennende år i Gründernettverket

Den aller største gledelige hendelsen bidro gründerteamet “Åkerkvinnene” med dette året

For det første mottok de vår egen Gründerpris under Karlsviksamlingen dette året og 3 av de dyktige damene møtte opp for å motta prisen som er sponset av DNB og ble overrakt av fylkesnæringssjefen Tore Øystein Strømsodd, nå næringssjef i nye Vestfold Fylke.

Men jammen ble de også tildelt Innovasjon Norge sin BU-pris for vårt distrikt. Leder i IN Vestfold og Telemark, Anniken Fægri Damm-Larsen og jeg fikk også blomster for godt bidrag på veien.
Men ikke nok med det…… rett før året var omme, fikk de beskjed om at de er valgt ut som en av tre finalister til den nasjonale BU-prisen. Prisvinner blir kåret under Grühne Woche i Berlin i januar, så nå blir det tur sammen med Innovasjon Norge på “Åkerkvinnene”. Vi heier og ønsker lykke til.

Møte med fylkeskommunen og dennes virkemiddelapparat

I januar gjennomførte næringsavdelingen i Vestfold og Telemark fylkeskommune en samling med alle sine virkemiddelaktører med mål om å bygge opp om videre samarbeid og mulighetstenking på tvers. Det kom fram flere områder som var interessante å følge videre og et av de som involverte oss, var et økt samarbeid med USN. Sammen med START i Vestfold fikk vi endelig til et innledende møte med dem på Bakkenteigen. Sammen skal vi jobbe for økt satsing på entreprenørskap ved USN.

Presentasjon av vårt virkemiddel for Hovedutvalget for næring i Vestfold og Telemark Fylkeskommune

I februar ble vi invitert til å presentere oss for fylkespolitikerne i Hovedutvalget for næring i fylket. Dette sammen med de øvrige regionale aktørene som Kobben, Proventia, Telemark Næringshage og Innovasjon Norge. Og i april fikk en representant fra hver av våre virkemidler presentere sin bedrift og hvordan vårt virkemiddel har bidratt på veien. Fra oss var det naturlig å be Åkerkvinnene og Guro Rimstad, gründer og driver av Lillavendel, tok oppgaven “på strak arm”.

Landbruksprosjekt og nye gründerteam

Stor aktivitet har også betydd nye gründerteam. Som resultat av landbruksprosjektet har vi fått startet et landbruskteam i samarbeid med DRIV Drangedal og landbruk i Drangedal kommune, et landbruksteam i Midt-Telemark og Nome i samarbeid med landbruk der og næringsselskapet MTNU og et i Notodden i samarbeid med landbruk i kommunen og næringsselskapet NUAS. Vi gleder oss til å følge disse videre.

I tillegg har vi fått i gang et gründerteam innen landbruk/reiseliv i Sandefjord kommune i samarbeid med kommunens nærings- og landbruksavdeling. Og to ordinære gründerteam har det også blitt, ett i Holmestrand og ett i Tønsberg. I landbruksprosjektet har vi fått god hjelp i prosjektmedarbeider Belinda Orten og vi klarte å få til et supert landbruksarrangement sammen før sommeren.

Karlsviksamlingen

I August arrangerte vi som vanlig vår tradisjonsrike “Karlsviksamling” på Karlsvik Gård. I år var temaet “markedsføring, salg og kundeservice” og som alltid er nettverksbygging i fokus. 50 glade deltagere hadde nok en herlig samling og gründerprisen ble som nevnt tidligere gitt til “Åkerkvinnene”.

Presentasjoner

I tillegg til ovennevnte presentasjoner har vi vært rundt i fylket og presentert oss for ulike organisasjoner, møteplasser og samarbeidspartnere. Vi har vært hos næringsavdelingene i de to nye fylkene Vestfold og Telemark, vi har presentert oss for potensielle gründere hos Fønix, Sirius Act og Voksen-agronom studiet på Melsomvik. I tillegg på et arrangement som Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, landbruk hadde der Innovasjon Norge og landbruk i alle kommunene var til stede og det samme i Viken fylke. Et engasjert og nyinnflyttet ungt par i Skien har satt i gang Grenland Gründerkafé og der fikk vi komme å snakke om vårt tilbud samt gi gode tips for aktiv nettverksbygging. Takk til Kine og Daniel Heian. Rett før jul fikk vi også delta på møtet i næringskollegiet i Grenland og fortalt om oss og våre resultater.

Gründeruka 2023

Gründeruka er vi også stolt av. Sammen med hovedprosjektleder Merete Østerud i START i Vestfold og prosjektleder for STARTGROPA de to første dagene, Tone Allum i START i Grenland og Trine Tenvik fra START i Vestfold og Tønsberg kommune, danner vi arrangementsgruppen. Årets Gründeruke ble en klar suksess og vi er glad for å bidra til dette.

Og med dette lange blogginnlegget går vi inn i 2024 med optimisme og glød. Vi ønsker å gjøre enda mer og setter vår lit til videre finansiering - nå fra minst to fylker! Nye Vestfold Fylke og nye Telemark Fylke! Sammen med vårt flotte styre er vi klare (se bilde under). Takk 2023 for alt gøy du førte med deg!

3. januar 2024 Helle I Stabel (daglig leder)

Next
Next

Gründeruka vil inspirere og engasjere!