Nettverk og Team

Hvorfor påstår vi at “Nettverk er ditt gull”?

Med årets Gründeruke vel i boks, står vår “påstand” enda klarere for oss!

ERFARINGER FRA GRÜNDERUKA OG STARTGROPA

Gründeruka startet i år med arrangementet STARTGROPA, som er et 2-dagers arrangement, nettopp for å gi mulighet til nye kontakter og utvidet nettverk. Samtidig gir det også rom for å jobbe i prosess med det faglige, som gir enda større utbytte av deltagelsen. På dette arrangementet plasserer vi deltagerne på runde bord. For mange oppleves det litt ubehagelig å bli plassert, og ikke kunne velge plass selv. Vår norske kultur gjør at vi helst sitter sammen med noen vi kjenner. Men allerede etter et par “icebraker”-øvelser, går praten lettere rundt bordet, og plutselig oppdager du at de rundt deg ikke er så skumle, men interessante! I tillegg driver de med noe interessant, og de har kunnskap og nettverk som du ikke visste noe om, og som kan være nyttig for din egen bedriftsutvikling! Dette vil jeg tro mange kjenner igjen. Gir vi oss selv bare en mulighet for å bli kjent med noen vi ikke kjenner fra før, så kan det ligge “gull” der i forhold til vår egen og bedriftens utvikling. Under er bilder fra STARTGROPA.

Tema for STARTGROPA i år var da også “Nettverk” og “Team”. På dag to hadde vi utfordret gründer-teamet “Medvind” hos oss til å innta scenen og fortelle deltagerne hvor viktig teamet er for hver enkelt og hvorfor. De gjorde en strålende innsats og understrekte bl.a. disse tingene:

  • Følelsen av å ha kolleger og slippe å føle seg så alene i hverdagen

  • Nytten av at de har forskjellige egenskaper som bidrar til gode og konstruktive innspill

  • Gleden ved å ha en heiagjeng og gode mentorer

  • Det gode ved å bli “pushet litt av andre og at de andre forventer fokus på utvikling

  • Det viktige ved at andre kan se deg og din bedrift litt fra “utsiden og inn” og kunne korrigere hvordan markedet opplever deg og din kommunikasjon.

Her er bilde av den flotte gjengen, som driver disse firmaene: Kajakkpadling.no Litteratur for alle Hen FunkyForm DLuxEvent og Fotograf Anette Asbjørnsen

NETTVERK ER VÅR SPESIALITET

Nettverk for gründere og ledere i små bedrifter er da også vår spesialitet. Vi ser at vårt tilbud gjør en forskjell i det å få gründere og ledere til å lykkes med sin bedrift over tid. Veldig mange starter sin bedrift alene, eller sammen med en annen. Og selve etableringen er ikke så krevende - mye nyttig info på nett og veiledning å få i de forskjellige kommunene. Imidlertid ser vi at altfor mange etableringer legges ned etter kort tid, eller går på en “smell”/konkurs. Det er her vårt tilbud kommer inn som en styrke. Det at du kan treffe “likesinnede”, som ikke driver innen samme bransje som deg, men som kjenner på den samme følelsen av å stå litt alene med alle stegene som er nødvendig å ta for å lykkes. Samtidig får du personer rundt deg som vet hvor tøft det kan være når ting ikke går som planlagt, eller du virkelig må utfordre deg selv; og samtidig, hvor gøy det kan være når du lykkes. Det heter seg jo at utfordringer halveres når de deles, og positive hendelser fordobles når de deles. Mye sant i det!

NETTVERK ER DITT GULL!

Så både det å tilhøre et nettverk som blir godt kjent med deg og din bedrift og som kan følge deg over tid, og det å få muligheten til å utvide sitt nettverk, er viktige faktorer for å lykkes. Derfor kan vi med trygghet si: “Nettverk er ditt gull”!

Og vet du hva? Ingen av de bedriftene som har vært i vårt nettverk gjennom pandemien har lagt ned eller godt konkurs! Vi snakker faktisk om langt over 100 arbeidsplasser! Hvor stort er ikke det?

Dagens blogginnlegg avsluttes med noen inspirasjonsbilder fra møter i forskjellige gründerteam.

2. desember

Helle I Stabel (daglig leder)

Previous
Previous

Lederutfordring i små bedrifter

Next
Next

Gründeruka 2022