Gründernettverket
  • VI TILBYR
  • SUKSESSHISTORIER
  • AKTUELT
  • BLI MEDLEM
  • OM OSS
  • Vekst i Vestfold

Hvem lykkes med egen virksomhet?

28/8/2015

0 Comments

 
Picture
Det finnes ingen fasit på suksess. Men, det er noen egenskaper som går igjen hos gründere som lykkes. I tillegg handler det om gode nettverk.

Tekst: Helle I. Stabel

I Vestfold jobber vi aktivt for å bidra positivt overfor alle som ønsker å starte og drive egen virksomhet. Mange lykkes med god støtte og hjelp fra blant annet oss i Nettverksbanken.

Etter 10 morsomme og spennende år som daglig leder av Nettverksbanken, har jeg lært mye om hva som skal til for å bringe en nystartet virksomhet fram til å bli en lønnsom bedrift. Dette har jeg oppsummert til 7 viktige områder som er tellende for å lykkes.

Dette kjennetegner en gründer som lykkes.


1. Sterke sider hos gründer selv

Det er ikke alltid det er så viktig hvor god selve forretningsideen er. Det viktigste er om gründere har det som kreves. De viktigste egenskapene jeg har erfart må være på plass hos gründere som skal lykkes er: Vilje til samarbeid, utholdenhet, ha god egenmotor og være en god lytter. I tillegg er evnen til å tenke langt fram og å tenke stort nok allerede i oppstarten viktig. Ydmykhet i forhold til å forstå at du ikke kan være like god på alt, og til å bruke ekspertise du kan finne rundt deg.

2. Salg

Du må tørre å selge! Mange opplever det som en stor utfordring å drive salg i starten. Du bør jobbe deg godt gjennom en forretningsmodell – få gjerne hjelp. Og gjennom det finne ut hvilke behov/ønsker du skal dekke for dine kunder. Ikke minst finne ut hvilken målgruppe du skal henvende deg til. Og så jobbe videre med hvordan etablere og opprettholde en god kunderelasjon. Uten kunder – ingen business!!

3. Nettverk

Nettverk og videre nettverksbygging er helt essensielt i en gründer- /vekstfase. Mange gründere føler seg veldig alene de første årene. Det er viktig å ha noen å diskutere med, noen å lære av og dele erfaring og kunnskap med, og ikke minst ha noen som følger deg tett over tid. En bedrift bruker gjerne noen år på å bygge seg opp. I Nettverksbanken får du et slikt kollegialt nettverk.

4. Kompetanse

Gründere skal kunne veldig mange ting. De er gjerne eksperter på sitt felt (det som er viktig for forretningsideen), men det er også mange andre ting som må læres. Det være seg økonomi, administrasjon, ledelse, markedsføring, salg m.m. For de fleste gründere må de selv håndtere alle disse områdene i starten. Da gjelder det å kunne litt om alt, og så vite hva du etter hvert skal få andre til å gjøre. Du må ikke være redd for å spørre andre om råd og å lære av andre som er bedre enn deg!

5. Fokus/prioritering

Det er veldig mange ting å forholde seg til hele tiden! Du får ikke tid til alt – du må prioritere tid til det som viktigst til enhver tid. Ved å etablere gode rutiner, jobbe strukturert og disponere tiden på en bevisst måte, vil du ha et godt grunnlag for å lykkes.

6. Økonomi

Det er veldig vanskelig å starte og drive en bedrift uten startkapital. Du må ha penger for å tjene penger! Du må fra dag 1 ha fokus på lønnsomhet og likviditet.

7. Fra komfortsone til utviklingssone

Det å være gründer krever for veldig mange at du så godt som hver dag gjør noe du enten ikke kan, eller du gruer deg til! I alle fall i starten og i oppbyggingen av selskapet. Du må tørre å gjøre nye ting, ta noen tøffe valg, ta kalkulerte risikoer og jobbe med egne sperrer og utviklingsområder.

Heldigvis har vi et flott offentlig apparat i Vestfold, som kan bidra positivt overfor alle som ønsker å starte og drive egen virksomhet. Og Vestfold behøver dere! Vi ønsker å få fram flere arbeidsplasser i Vestfold. Sammen kan vi klare det! Lurer du på noe – ta kontakt med oss!

0 Comments

Et godt gründermiljø er viktig for vekst

28/8/2015

0 Comments

 
Picture
Dette mener Håkon Lindqvist Kalbakk som nettopp har flyttet til Tønsberg og på sikt vurderer å starte ny virksomhet i Vestfold. I den forbindelse ser han nå etter et godt gründermiljø som passer med hans ambisjoner om vekst.

Tekst: Anne Bente Hauge

Håkon er klar på at det som er viktig for ham, er et godt miljø som gir grunnlag for vekst. Dette mener han først og fremst innebærer gode møteplasser hvor gründere, kompetanse fra fagmiljøer og investorer samles.

- Samarbeid mellom gründere som sitter på ideene, fagmiljø som har erfaring og kunnskap om bransjen og investorer som ønsker å satse er kjernen til vekst, sier han.

- Der ligger nøkkelen til et godt gründermiljø. Det å ha et godt nettverk er viktig, og jeg ser etter et sted hvor jeg kan utvikle ideer og få tilbakemelding på ideene, hvor gründere hjelper hverandre og skaper produkter sammen. En møteplass hvor kompetanse møtes og utveksles. Samarbeid mellom små og store selskap, bank og finans, investorer, IT-miljø og kunnskapsmiljøer. Hvis samarbeidet i tillegg kan gå på tvers av regioner blir det enda bedre.

Håkon har hatt suksess med sin bedrift Mobilskole AS, som han startet opp for 7 år siden. Mobilskole er meldingsboka på mobilen for skoler og barnehager, som gjør kommunikasjonen mellom skole og hjem enkelt. Med 6 ansatte og 11 millioner i omsetning, jevn vekst og planer om nye produkter er bedriften nå blitt godt etablert. Mobilskole AS holder til i Oslo, hvor Håkon er gründer og daglig leder.

Nylig flyttet han fra Oslo til Tønsberg med familien sin, og pendler et par dager i uken til Oslo for å jobbe der. Men, han ser framover og vurderer å starte flere selskap med base i Tønsberg.

- Vestfold er et bra fylke å flytte til, sier Håkon.

- Praktiske ting som hus og barnehage har ordnet seg uten problemer. Når jeg nå skal starte ny virksomhet ser jeg etter et gründermiljø som tenker stort.

Han har vært i kontakt med blant annet Nettverksbanken og Silicia, og har i første omgang fått mye nyttig informasjon. Helle Stabel i Nettverksbanken Vestfold har tatt imot han på en god måte, og han har tro på at han vil finne mye av det han ser etter her i Vestfold.

- Jeg ønsker meg en møteplass som ser utenfor bygrenser, fylkesgrenser og landegrenser, sier han

I følge Håkon bør også høyskolen og studentene ta del i møteplassen. Da kan gründere få tilgang på studenter som ønsker å være med på utviklingen av nye produkter og virksomheter.

- Studenter er ofte sultne på å bli med på spennende prosjekter, sier han.

- Studenter har også har høy kompetanse innen sitt felt, de kan jobbe deltid og er rimelige i drift. For oss gründere som ikke har økonomi til å ansette dyktige folk på full tid, kan studenter være et godt og rimelig alternativ.

Håkon mener at et godt utviklingsmiljø for gründere bør være tilgjengelig allerede i en tidlig fase. Nå jobber han med nye prosjekter som han håper skal bli til i et godt gründermiljø i Vestfold.







0 Comments

Finn roen som gravid

26/8/2015

0 Comments

 
Jeg har sett hva som trengs for at kvinner skal få et lettere svangerskap og fødsel. Som jordmor har jeg lang erfaring i å støtte gravide og fødende kvinner i en livssituasjon som er normal men også sårbar. Felles for alle er at man befinner i en situasjon som ikke kan velges vekk, men må møtes på en eller annen måte.

Svangerskap og fødsel er også en sinn/kropp prosess.

Ved å innstille seg på et avslappet svangerskap og en rolig fredfylt fødsel blir kroppen også forberedt. Gravide kvinner er også spesielt åpne for den styrken som ligger i visualisering (lage indre bilder).

Alle gravide kvinner opplever mindre eller større følelsesmessige svingninger i svangerskapet - kunnskap om dette og praktiske tips for å håndterere det kan være svært nyttig.

Stressmestring for gravide er et kurskonsept som består av appen Just Care og et kurs som tilbys i Østlandsområdet.

Gjennom å blant annet redusere frykten for fødselen, og usikkerhet knyttet til forhold i svangerskapet og til foreldrerollen vil jeg at gravide skal kunne nyte svangerskapet mest mulig.

Dette tilbudet er et verktøy for alle gravide som ønsker å dempe stress og bli mer tilstede i livet sitt.

Gi deg selv et daglig pusterom og skap kjærlige omgivelser for deg selv og barnet ditt.

Les mer om kurs for gravide, og hva du kan gjøre for å sette deg i kontakt med dine indre ressurser for å dempe stress og usikkerhet på www.jordmorhjelp.no.

Ingrid Randen


0 Comments

Noen ganger får det bli som det blir

21/8/2015

0 Comments

 
Picture
Som gründere er vi ofte opptatt av perfeksjon. Alt, absolutt alt skal helst være perfekt før vi tør tro på at det er godt nok. Det gjelder ikke bare varene eller tjenestene vi selger, vi skal helst være perfekte selv også i de fleste sammenhenger.

For en tid siden kom jeg i snakk med en hyggelig dame mens jeg var ute og fotograferte. Hun spurte hva jeg skulle med bildene jeg tok og fortalte samtidig at hun jobbet for TV-Vestfold og laget reportasjer om kunstnere og andre i Vestfold. Hun spurte om jeg var interessert i at hun laget et portrett om meg og bildene mine. Jeg kjente en slags lammelse i kroppen. På TV liksom? Jeg? Jeg visste jo at dette kunne bli god markedsføring og at jeg kunne få litt interesse rundt bildene mine og at dette var noe jeg burde si ja til. Samtidig kjente jeg at dette var noe jeg overhodet ikke hadde lyst til. Det var så langt utenfor min komfortsone som det var mulig å komme! Jeg trives BAK kameraet, ikke foran!

Jeg lovet ingenting, men tok i mot mailadressen hennes. Hun virket overbevisende da hun sa hun hadde møtt nervøse intervjuobjekter før og at det pleide å gå bra.

Jeg grublet litt frem og tilbake og lurte på hvor jeg skulle ta motet fra til å bli med, men etter noen uker tok fornuften overhånd, eller kanskje jeg bare hadde nok et øyeblikk hvor kroppen og hodet var mer eller mindre lammet. Jeg sendte i hvertfall en mail og sa at jeg var med.

Intervjuet er nå vel overstått, opptakene er gjort, og resultatet kommer snart på TV. Det får bli som det blir, og jeg velger å tro at det er godt nok! Vi trenger å senke skuldrene iblant og bare stole på at det vi gjør er bra nok. Ingen stiller høyere krav til oss selv enn vi som forsøker å skape noe som andre har glede og nytte av. Av og til kan disse kravene rett og slett bli for høye slik at vi tviler så mye på egen mestringsevne at vi ikke engang tør å prøve. Det er bedre å prøve og kanskje risikere en score på 80 prosent istedenfor ikke å prøve og ende opp med strykkarakter i både mot og vilje til å ta sjanser.

Noen ganger får det bare bli som det blir. Det er gjerne godt nok!

Randi Grace Nilsberg
www.gracefulfoto.com

0 Comments

    Kategorier

    All
    Data
    Nettverksbygging
    Personlig Utvikling
    SEO
    Synliggjøring

    Arkiv

    November 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014

    RSS Feed

NETTVERKET

VI TILBYR

SUKSESSHISTORIER

HVA SKJER?

​OM OSS

​​


​KOMPETANSE

BLI MEDLEM

DOKUMENTER
​

PERSONVERN

KONTAKT OSS
​​
Tlf. 934 08 202
Mail: helle@grundernettverket.no

POSTADRESSE
Gründernettverket
c/o Helle Stabel
Nedre Damsbakken 7
​3264 Larvik​


BESØKSADRESSE
hos Colab Larvik, Brannvaktsgt 5, 3256 Larvik


​Website by Sjarm DESIGN
  • VI TILBYR
  • SUKSESSHISTORIER
  • AKTUELT
  • BLI MEDLEM
  • OM OSS
  • Vekst i Vestfold